Blevaskeriet
IDÉEN       PRODUKTERNE       BESTILLING & LEVERING       BLEVIDENSKAB       KONTAKT       OM OS

 
Links til mere viden om bleer

Tidsskriftet Naturli
Brug og smid væk. Artikel om bind, bleer og kemi, nr. 1, 2012. Artiklen findes ikke på nettet, men bladet med artiklen kan bestilles for 25 kr. på
Naturlig´s hjemmeside

Papir eller stofbleer?
En livscyklusvurdering med fokus på bleer anvendt i småbørnsinstitutioner. Af Janne E. Storm.
Læs her

Ble-alderen er steget betydeligt, og man kan nu få bleer til børn på 30 kg
En artikel i
Lärarnas Nyheter  fortæller om udviklingen, og peger på eengangsbleens bekvemmelighed som en mulig forklaring. I Expressen advarer den svenske urolog imod en lang blealder, fordi hendes forskning viser, at barnet ikke tømmer sig på samme måde i en ble, som på en potte, og det kan give risiko for infektioner.

Dy-Dee Diaper Service
Hjemmeside for et amerikansk firma i Los Angeles-området, som siden 1938 har leveret bomuldsbleer til blebørn.
Se siden her.

Mindful Moving
Fødselsforberedelse - bliv klar til fødslen og livet som mor.
Læs mere...

Forskere fra Kiels Universitet har undersøgt varmepåvirkingen i eengangsbleer
Undersøgelsen er fra 2000 og konklusionen er, at drengebørn, der bruger eengangsbleer, udsættes for en lille forhøjelse i temperaturen, som kan have stor betydning for fertiliteten.
"Scrotal temperature is increased in disposable plastic lined nappies" er fra National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine.

Hvorfor bruge stofbleer?
"En bomuldsble er ikke kun en ble. Når barnet ligger på ens skulder, kan den opsamle gylp, den er en vaskeklud, en solskærm for en baby, en pude eller et lille tæppe i en vugge, et forklæde, et skifteunderlag, et håndklæde og en masse andre ting, som vil give dig rare minder om dit barns tidlige alder".
National Association of Diaper Services (NADS) er en brancheorganisation i USA, som på deres hjemmeside fortæller om alle aspekter af bomuldsbleen - med mange referencer.

Hollandsk undersøgelse: Fordoblet CO2-udslip ved brug af eengangsbleer
Miljøorganisationen Milieu Centraal i Utrecht har i 2008 undersøgt bleens hele ´livscyclus´. Det gælder vandforbrug, landbrugsproduktion af bomuld, tilsætningsstoffer, transport og affald. Der er også taget hensyn til, at der bruges strøm og vaskemidler ved genbrug af stofbleer. Undersøgelsen er ikke oversat, men der findes et
engelsk sammendrag.

Håndteringen af vaskbare bleer har afgørende betydning for CO2-udslippet
En engelsk rapport fra
Enviroment Agency, som ikke tager affaldshåndteringen i betragtning, peger på en økologisk fordel ved stofbleer, hvis de vaskes med omtanke. Rapporten fra 2008 blev omtalt i Daily Telegraph.
Blevaskeriet v/Jeanet Mortensen   ·   Telefon: +45 4182 0214   ·   E-mail: jm@blevaskeriet.dk